Široki Brijeg: 063 608 111      

Uvjeti kupnje

Poštovani Korisniče, na ovoj stranici možete pronaći informacije o ovim internetskim stranicama te upute za jednostavnu uporabu njihovih različitih dijelova.

Podrška

Ukoliko trebate pomoć, molimo Vas da nam se obratite elektroničkom poštom na [email protected] ili na telefon 063/608-111.

Troškovi poziva Vam se mogu naplaćivati, a o cijeni poziva molimo Vas da se informirate kod vašeg telekom operatera.

Na Vaš upit ćemo odgovoriti u najkraćem roku! Telefonsku podršku smo osigurali svakog radnog dana, ponedjeljak – petak, od 11:00 do 16:00 h, na telefon +387 (0)63-608-111 Tvrtka GRIČ d.o.o. Široki Brijeg, PJ Maloprodaja ID broj: 4272082310007, PDV broj: 2720823100007. U daljnjem tekstu tvrtka.

Upute za uporabu

Jednostavnom navigacijom kroz sadržaj internetske stranice dolazi se do pojedinih web stranica i proizvoda, a odabrana poveznica vodi izravno do željene informacije. Na stranici se nalazi glavni izbornik koji opisuje kategorije sadržaja ovih internetskih stranica.
Kupovati putem naše internet trgovine je jednostavno i intuitivno. Plaćanje se obavlja putem jednostavnog sučelja s minimalnim brojem koraka.

Zbog mogućnosti da sadržaj Internet stranice ima neke netočne podatke ili tiskarske pogreške zadržavamo pravo promjena u bilo kojem trenutku i bez posebnog obavještavanja, također se ne obavezujemo da ćemo redovno ažurirati informacije na našoj Internet stranici.

Informacije koje pružamo na Internet stranici nemojte nikada tumačiti kao savjete u donošenju odluke bilo koje vrste. Za takve odluke trebate potražiti savjet stručne osobe.
Obratite nam se ukoliko naiđete na poteškoće, rado ćemo Vam pomoći!

Plaćanje webshop

Webshop naplata je moguća jednokratno pouzećem (plaćanje kod preuzimanja robe, na adresi dostave).

Izjava o privatnosti

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obaveza i informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo trgovcima kojima su ti podaci neophodni za obavljanje posla. Svi naši poslodavci i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti

Cijene

Cijene koje su navedene  na web stranici uključuju trenutnu stopu PDV-a. Zadržavamo pravo promjene cijene u bilo kojem trenutku. Iznos cijene je promjenjiv, uključujući sve promjene u stopi PDV-a.

Sigurnost webshop stranica

Tajnost Vaših podataka je zaštićena i osigurana upotrebom SSL enkripcije. Webshop stranice gricrasvjeta.com osigurane su korištenjem Secure Socket Layer (SSL) protokola s enkripcijom podataka. SSL enkripcija je postupak šifriranja podataka radi sprječavanja neovlaštenog pristupa prilikom njihovog prijenosa.

Time je omogućen siguran prijenos informacija te onemogućen nedozvoljen pristup podacima prilikom komunikacije između korisnikovog računala i webshop servera, te obratno.

Prikazivanje proizvoda

Potrudili smo se da vam što bolje i detaljnije predočimo svaki artikl uz što više slika i informacija o proizvodu , no unatoč tome mogu se pojaviti  male razlike.Unatoč svim naporima da artikl što vjerodostojnije prikažemo, ponavljamo da slike i  boja proizvoda je točna onoliko koliko to dopuštaju fotografski i izdavački procesi.

Autorsko pravo

Sva prava, uključujući autorska prava, na ovim stranicama su u vlasništvu tvrtke odnosno njenih partnera.
Svako korištenje ove web stranice ili njezinog sadržaja, uključujući kopiranje ili skladištenje u cijelosti ili djelomično, osim za svoju osobnu, nekomercijalnu uporabu, zabranjena je bez dopuštenja tvrtke. Ne smijete mijenjati, distribuirati ili ponovno postavljati ništa na ovoj web stranici u bilo koju svrhu.

Dobno ograničenje

Artikle prodajemo samo odraslim osobama (tj. onima u dobi od 18 godina na više). Ako ste mlađi od 18 godina, možete koristiti ovu web stranicu samo uz sudjelovanje roditelja ili skrbnika.
Davanjem narudžbe potvrđujete da ste punoljetni. Protuzakonito je kupiti zabranjene proizvode ako ste mlađi od 18 godina ili za nekoga tko je mlađi.

Sigurnosni propisi

Svi proizvodi su u skladu s odgovarajućim sigurnosnim i potrošačkim propisima. Na ovoj Internet stranici bit ćete obaviješteni ukoliko je proizvod povučen iz prodaje iz bilo kojeg razloga.

Izmjena uvjeta kupnje i korištenja

GRIČ d.o.o. zadržava pravo da može u svakom trenutku izmijeniti ove uvjete korištenja tako što će ažurirati ovaj tekst.

Izmjene uvjeta korištenja i uvjeta kupnje  koje se urade će biti obvezujuće za vas od dana objave stoga preporučujemo da periodično posjetite ovu stranicu radi upoznavanja s trenutno važećim uvjetima kupnje i korištenja.

Dostupnost

Potrudili smo se da uz artikl koji nije dostupan bude obilježeno tekstom: nema na zalihi.

Dostupnost artikla također ovisi o stanju artikala kod našeg dobavljača pa ne možemo dati garancije o točnom datumu kada će artikl biti opet na zalihi, ali u svakom slučaju ćemo se potrudit da ti artikli budu dostupni u razumnom roku.

Obzirom da su moguće brze promjene stanja na skladištu moguće su i pogreške, ali trenutno stanje možete dodatno provjeriti na  email ili telefon za podršku te dobiti ažurniji uvid u stanje traženog artikla.

Također zadržavamo pravo promjene i napominjemo da proizvođač odnosno naš dobavljač može izvršiti određena poboljšanja ili  promjene dizajna na artiklu koje vrši proizvođač u smislu poboljšanja proizvoda ili male izmjene dizajna proizvoda, a da pri tom šifra artikla ostaje ista. Nakon izlaska modela iz ponude kod našeg dobavljača isti artikl se više ne može naručiti osim onih količina koje su kod nas dostupne na zalihi.

Naručivanje

Kupac naručuje proizvod ili proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe.

Kupcem se smatra svaka osoba koja elektronski naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i pošalje narudžbu.

Sve cijene izražene su u Konvertibilnim markama, s PDV-om.

Roba se naručuje elektronskim oblikom, pritiskom na određeni proizvod te spremanjem istog u korpu. Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere te potvrdi proizvod i način plaćanja, ali također možete očekivati poziv prije zaključivanja računa s našeg info telefona za dodatnu potvrdu ili provjeru stanja traženog artikla te detaljnije informacije.

Dostava

Pakiranje će se izvršiti u skladu s uobičajenim industrijskim standardima. Prigovori i reklamacije vezane za oštećenja robe nakon preuzimanja iste od dostavljača se ne mogu uvažiti.

Dostava će se izvršiti u roku 3-5 radnih dana ukoliko je artikl dostupan kod nas na skladištu, a za artikle koji nisu trenutno na zalihi možete se informirati na info telefon i info email oko okvirnog roka dostave.

Cijena dostave za sve narudžbe za Bosnu i Hercegovinu je 14,80 KM, ali moguče su izmjene cijene dostave ako je pošiljka velika (kupac će biti kontaktiraj prije isporuke).

Poništenje

Svaki ugovor sklopljen sredstvom daljinske komunikacije na koji se primjenjuju pravila sadržana u Zakonu o zaštiti potrošača, potrošač može, ne navodeći za to razlog, raskinuti u roku od 7 dana.

Ako želite otkazati narudžbu možete to učiniti kontaktiranjem naše korisničke podrške e-mailom na [email protected] ili na telefon +387 (0)63 608-111 koja će Vas rado savjetovati o procesu.

Povratak

Ako niste zadovoljni proizvodom iz bilo kojeg razloga, povrat je moguć (u originalnom pakiranju) u roku od 7 dana od dana primitka robe, a mi ćemo Vam ga zamijeniti ili vratiti novac. Žao nam je što je poštarina nastala pri isporuci robe za vas izravni trošak, a ne može biti vraćena. Troškovi povrata robe idu također na teret kupca.

Specijalne narudžbe i personalizirani predmeti mogu biti vraćeni ili zamijenjeni samo ako su u kvaru. Vi ćete biti odgovorni za sve troškove vraćanja robe te ćete isto tako biti odgovorni za tu istu robu dok ne dođe u naše skladište. Preporučujemo da sačuvate poštansku potvrdu koju ćete dobiti prilikom povratka robe kao dokaz. Povratak novca ili zamjena robe će biti obavljena što je prije moguće nakon primitka povrata pod uvjetom da roba nije oštećenja. Naša adresa je: GRIČ d.o.o. Široki Brijeg, Obilazna cesta 36, 88220 Široki Brijeg, Bosna i Hercegovina.

Odricanje od odgovornosti

U potpunosti se odričemo svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz web stranice ili je na bilo koji način vezana uz korištenje ove web stranice, za bilo koje radnje korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja ove web stranice, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja ove web stranice.

Nastojimo provjeriti točnost informacija na ovoj stranici. Međutim ne jamčimo da će ti podaci biti bez pogreške i da informacije, proizvodi i usluge objavljeni na ovoj web stranici mogu sadržavati netočnosti i tipološke pogreške.

Sigurnost jamstva

Svojevoljno jamstvo na funkcionalnost obuhvata besprijekornu funkciju svijetljenja svjetiljke kao i funkcijsku ispravnost elektronskih komponenti.

Pri tome je mjerodavno stanje naučne spoznaje u trenutku proizvodnje.

Za svjetiljke s fiksno ugrađenim LED sijalicama u pogledu zajamčene i pravilne funkcije svijetljenja vrijedi sljedeće ograničenje: prema sadašnjem stanju tehnologije, svjetlosni učinak LED sijalica može se smanjiti u tijeku životnog vijeka, ali ne može doći do iznenadnog prestanka s radom.

Ovaj proces starenja (degradacija) može se svesti na termičke utjecaje na kristal i unutar LED tehnologije se podrazumijeva kao sasvim normalna pojava. Ovdje se radi o trošenju kao posljedica upotrebe.

Vijek trajanja LED sijalica mjeri se, odnosno određuje, na osnovu onog trenutka kada njene svjetlosno-tehničke vrijednosti pokažu barem jednu tzv. L70/B10 vrijednost. Oznaka L70 znači da se svjetlosni učinak određene LED sijalice smanjio na 70% izvorne vrijednosti od trenutka kada se pustila u rad. Svaka LED sijalica se sastoji iz više manjih LED modula i vrijednost B10 znači da 10% ugrađenih LED modula ne postiže ovu vrijednost. LED sijalice su po isteku svog vijeka trajanja i dalje u potpunosti funkcionalne, ali sa malim svjetlosnim učinkom. To znači da smanjenje svjetlosnog učinka LED svjetiljki u prethodno opisanom opsegu unutar vijeka trajanja ne predstavlja nedostatak prema trenutnom stanju nauke i tehnike.

Pravo na jamstvo i dokaz o jamstvu Pravo na jamstveni servis postoji samo ukoliko se pismeno izvrši prijava greške direktno prema prodavaču u roku 2 godine prema tvrtki GRIČ d.o.o. Obilazna cesta br. 36, 88220 Široki Brijeg. Preduvjet za to je neposredno prijavljivanje unutar jamstvenog roka nakon spoznaje nedostatka proizvoda. Pored toga, obvezno je priložiti originalni račun o redovnoj kupovini proizvoda, kao i dotični proizvod. Odgovarajući računi se prema tome moraju sačuvati do kraja jamstvenog roka.

Uvjeti jamstva i isključenje iz jamstva

Iz ovog svojevoljnog jamstva na funkcionalnost su izričito izuzeta sva zamjenljiva sredstva za rasvjetu, svi proizvodi prodati kao proizvodi druge kategorije i izložbeni primjerci kao i utjecaji okoliša (vrelina, vlažnost, prašina, prenapon, kolebanju električnoj struji i mreži, oksidirane površine / tanak sloj hrđe koji se može ukloniti poliranjem, posebno u priobalnim regijama te u slučaju štete na lomljivim dijelovima (na primjer staklo…).

Ova potvrda za jamstvo također vrijedi pod uvjetom:

  • da se proizvodima rukovalo namjenski,
  • da je montažu izvršila ovlaštena osoba,
  • da su se slijedili propisi za instalaciju koji su priloženi uputi za uporabu, kao i da se pridržavalo graničnih vrijednosti za napajanje i za utjecaje okoline,
  • da se nisu vršile nadogradnje ili preinake, odnosno bilo kakve modifikacije na proizvodu,
  • da se održavanje, njega i uporaba proizvoda vršila shodno uputi za uporabu,
  • da su se upotrijebila propisana sredstva za rasvjetu koja odgovaraju odgovarajućim normama i propisima,
  • da na proizvodima nije bilo kemijskih i fizičkih utjecaja na površini materijala koji su nastali uslijed nepravilnog korištenja, kao npr. oštećenja zbog pogrešnih sredstava za čišćenje i pranje ili oštrih predmeta, kao i zbog pucanja ili upotrebe sile. Štete nastale iz ovih razloga ne podliježu potvrdi jamstva,
  • da se dokumenti prilikom prodaje nisu mijenjali ili postali nečitljivi.

Ostala prava Neovisno od ovog jamstva proizvođača o tome da li će se uvažiti ili ne pravo na gore navedeno jamstvo u slučaju potraživanja jamstva, zakonska prava se neće ni u kojem slučaju ograničavati u pogledu jamstva i zaštite potrošača. Ovim jamstvom proizvođača se također neće ograničiti prava prema Zakonu o odgovornosti za proizvode u slučajevima namjernog i grubog nemara.

Akcijska prodaja

Webshop gricrasvjeta.com će periodično, po svojoj odluci stavljati određene proizvode na akcijsku prodaju.

Ti proizvodi će biti dostupni pod istim uvjetima svim kupcima ili će biti dostupni kupcima određene, točno specificirane skupine.Kartično plaćanje je moguće samo u našoj maloprodaji u Širokom Brijegu.Uvjeti akcijske prodaje bit će detaljno opisani, posebice trajanje akcijske prodaje, ograničenje količina robe, visina popusta i sl.

Nakon proteka roka akcijske prodaje, webshop gricrasvjeta.com neće primati nove narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok. 

Web stranica

Napravljeni su veliki napori kako bi se osiguralo da je ova web stranica osigurana od virusa i nedostataka, međutim, to ne može biti u potpunosti zajamčeno.

Nećemo biti odgovorni za bilo koji osobni gubitak ili štetu koja bi mogla nastati kao posljedica neuspjeha zaštitite Vaše lozinke ili računa s Vaše strane. Vi ste odgovorni za povjerljivost vaše lozinke i računa i svih aktivnosti koje se odvijaju pod Vašim računom.

Nećemo biti odgovorni za bilo koji osobni gubitak ili štetu računalne opreme koja bi mogla nastati kao posljedica korištenja ove web stranice.

Nadležnost

Ova web stranica, njen sadržaj i bilo koji ugovor nastao kao rezultat korištenja ove stranice su uređeni i tumačeni u skladu s BiH zakonom.

Ako imate bilo kakvih pitanja o bilo kojem aspektu našeg gricrasvjeta.com webshop-a molimo da nas kontaktirate:

GRIČ d.o.o. Široki Brijeg
Obilazna cesta br. 36
88220 Široki Brijeg, BiH
Telefon: 063 608 111
E-mail: [email protected]